Login Register

ورود به حساب کاربری

نام کاربری
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد حساب کاربری

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
نام کاربری
رمز عبور *
تکرار رمز عبور *
پست الکترونیکی *
تکرار پست الکترونیکی *

بازاندیشی در سیاست مالی در دوره پساکووید

صندوق بین‌المللی پول (IMF) در آخرین شماره از نشریه Finance & Development پرونده ویژه‌ای در خصوص سیاستگذاری مالی متعادل در جهان پساپاندمی تهیه کرده است. بیشتر کشورها در برابر بحران اقتصادی ناشی از پاندمی کرونا، به سراغ سیاست‌های مالی انبساطی رفتند که نشان می‌دهد چقدر این ابزار می‌تواند چابکی بالایی داشته باشد. دولت‌ها پول نقد را مستقیماً به خانوارها و مشاغل برای تقویت قدرت خرید و تامین معیشت‌شان واریز کردند. همانطور که ویتور گاسپار از صندوق بین‌المللی پول خاطرنشان می‌کند، این اقدامات «نقش ویژه دولت در محافظت از اقشار آسیب‌پذیر در زمانی که اوضاع خراب می‌شود» را نشان داد. اما در حال حاضر، چوب‌خط استفاده از این اهرم به پایان رسیده و دولت‌ها باید به حساب و کتاب خود رسیدگی کنند. دولت‌ها با وظیفه دشوار کاهش بدهی‌های بی‌سابقه به سطوح پایدارتر روبرو هستند و در عین حال باید حمایت مستمر از سیستم‌های بهداشتی و آسیب‌پذیرترین افراد را تضمین کنند.

اما همچنان باید مراقب بدهی‌ها باشیم. "چه زمانی سطح بدهی ناامن می‌شود؟" اولیویه بلانچارد می‌پرسد. او قوانین ساده مالی را رد می‌کند و می‌گوید که سیاست‌گذاران باید سؤالات سختی را در مورد تأثیر متقابل متغیرهایی مانند چشم‌انداز نرخ بهره، رشد اقتصادی و ثبات سیاسی در نظر بگیرند. برای آرمینیو فراگا، آستانه‌های عددی قدیمی برای بدهی‌ها و کسری‌ها تنها در دوره‌ای با نرخ‌های بهره پایین غیرمعمول معنا پیدا می‌کرد که نمی‌توان روی دوام آن حساب کرد. او استدلال می‌کند که قوانین مالی جدیدی مورد نیاز است. در بحبوحه جهش تورمی پس از همه‌گیری، ریکاردو ریس هشدار می‌دهد که اگر قرار است بدهی‌ها پایدار بماند، ثبات قیمت بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.

شفافیت بدهی ضروری است. در بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه که همیشه در برابر بحران‌های بدهی و افزایش نرخ بهره آسیب‌پذیر هستند، سیلا پازارباسی اوغلو و کارمن ام. راینهارت از دولت‌ها می‌خواهند که برای حفظ رشد و اجتناب از خطر نکول، حسابداری کاملی از بدهی های پنهان، چه دولتی و چه خصوصی داشته باشند.

سوالات اجتماعی نیز اهمیت دارند. امانوئل سائز از نیاز به یک دولت رفاهی گسترده دفاع می‌کند. پائولو مائورو استدلال می‌کند که اگر سیاست‌گذاران طیف کاملی از دیدگاه‌های اخلاقی در امور مالی عمومی را در نظر بگیرند، می‌توانند از حمایت گسترده‌تری برخوردار شوند. سایر نویسندگان این نشریه در مورد اقدامات موازنه مالی برای رسیدگی به نابرابری - از جمله از طریق مالیات‌های تدریجی و هزینه‌هایی با هدف دسترسی همگانی به بهداشت و آموزش - و حمایت از گذار سبز فکر می‌کنند.

چگونه برخی از کشورها از سیاست‌های مالی برای رویارویی با جهانی در حال تغییر استفاده می‌کنند؟ مطالعات موردی از بلیز، کلمبیا و غنا تلاش‌هایی را برای همسو کردن سیاست‌های مالی با تلاش‌هایی برای محدود کردن تغییرات آب‌وهوایی، افزایش شفافیت مالیاتی، و مهار دیجیتالی‌سازی برای جمع‌آوری درآمد مؤثرتر نشان می‌دهد. و همانطور که مصاحبه ما با سینا لاوسون، وزیر اقتصاد دیجیتال و تحول در توگوی غرب آفریقا نشان می‌دهد، حتی کشورهای کوچک و در حال توسعه در مورد سیاست‌های مالی نوآورانه برای کمک به افراد نیازمند، از اقتصادهای پیشرفته پیشی می‌گیرند.

Attachments:
Download this file (FD0322.pdf)FD0322.pdf[ ]25075 kB

تماس با ما

جهت ارتباط با مدیریت، ارسال انتقادات و پیشنهادات و نیز ارسال مقالات و اخبار حوزه سیاست گذاری می توانید با نشانی الکترونیکی زیر تماس حاصل فرمایید .

info@ippra.com

ایپرا تلاش خواهد کرد، در کمترین زمان، به مکاتبات شما پاسخ داده و ترتیب اثر دهد.

درباره ما

 تارنمای «تجزیه و تحلیل سیاست گذاری عمومی» (ایپرا/Ippra) پایگاهی تخصصی است جهت استفاده اساتید، دانشجویان و علاقه مندان حوزه سیاست گذاری عمومی که با هدف توسعه و ترویج گرایشات سیاست گذاری در حوزه فرهنگ، سلامت، علم، صنعت و تجارت فعالیت می کند. در این نشانی اینترنتی می توانید خبرهای سیاست گذاری داخل و خارج از کشور را دنبال و نیز مقالاتی در زمینه بهترین نمونه های سیاست گذاری ایران و سایر نقاط جهان را، مطالعه کنید. ایپرا همچنین، برگزاری دوره های آموزشی و پژوهشی، کلاس ها و مجموعه های کارگاهی مرتبط با این حوزه را برای ادارات، سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی تضمین می کند.