Login Register

ورود به حساب کاربری

نام کاربری
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد حساب کاربری

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
نام کاربری
رمز عبور *
تکرار رمز عبور *
پست الکترونیکی *
تکرار پست الکترونیکی *

ایران: نگرانی‌ها و واکنش‌های سیاسی

 

مرکز خدمات پژوهشی کنگره ایالات متحده درگزارشی تازه با عنوان ایران: نگرانی‌ها و واکنش‌های سیاسی آمریکا تاریخچه‌ای موجز و در عین حال جامع از روابط دو کشورایران و آمریکا در ۳۵ سال گذشته به دستداده است.

 

این گزارش را که در تاریخ ۳۰ ژوئن ۲۰۱۴منتشر شده کنت کاتزمن، کارشناس امورخاورمیانه، در آمریکا نوشته است.

آقای کاتزمن در مقدمه گزارش خود به‌روشنیاشاره کرده است که یکی از اولویت‌ها درخط‌‌مشی ایالات متحده در خاورمیانه همواره کاستن از تهدید احتمالی ایران برایمجموعه منافع آمریکا در این منطقه بودهاست.

گزارش کنت کاتزمن که بی‌شک در میانسناتورهای آمریکایی و دستیاران‌شانخوانندگان فراوانی خواهد داشت در چندین سرفصل به مهم‌ترین موضوعات جاری میان دوکشور و همچنین ساختار جمهوری اسلامیمی‌پردازد.

در این گزارش، ساختار حکومت جمهوری اسلامیتشریح شده و تمامی نهادهای انتصابی و انتخابی از رهبری گرفته تا مجلس شورای اسلامی در متن و همین طور در قالب چندیننمودار و جدول معرفی شده است.

این گزارش همچنین حاوی صفحاتی دربارهتوانایی دفاعی جمهوری اسلامی و برنامه‌های تسلیحاتی از جمله موشک‌ها وتسلیحات شیمیایی و بیولوژیکی است.

نویسنده از این بخش مربوط به تسلیحات بهمعرفی و تشریح سیاست خارجی جمهوری اسلامیمی‌رسد و طبیعتا در چارچوب سیاست خارجی بهحمایت این حکومت اسلامی از گروه‌هایبه‌ویژه شیعه در منطقه از جمله حزب‌اللهلبنان می‌پردازد.

مناسبات ایران با کشورهای حوزه خلیج فارسو همین طور روابط و خط‌مشی‌اش درکشورهایی چون عراق و یمن و حمایتش از سوریهبه‌ویژه در چند سال گذشته و در حین جنگداخلی این کشور از دیگر موضوعاتی است که از چشم نویسنده این گزارش دور نمانده است.

اما حضور جمهوری اسلامی فقط در منطقه مد نظر نویسنده گزارش نبوده است، بلکه سعیکرده است به شکلی خلاصه و موجز به حضورایران در آسیای مرکزی، جنوب آسیا، آفریقاو حتی آمریکای لاتین نیز بپردازد.

از جنوب آسیا افغانستان و از آفریقا سودان دو کشوری هستند که کنت کاتزمن بر آنها تمرکز کرده و به حضور ایران در آنها نگاه ویژه داشته است.

اما در بخش روابط دو کشور جمهوری اسلامی و ایالات متحده نگاه نویسنده گزارش، پس از تاریخی مختصر از گذشته، بیشتر متوجه فراز و نشیب‌هایی بوده که از آغاز دوره باراک اوباما در سال ۲۰۰۸ رخ داده است.

در این بخش از گزارش به «دست دوستی» اوباما به سوی حکومت ایران اشاره شده و به آغاز فشار و تحریم‌ها برای کند کردن سرعت فعالیت اتمی ایران، گفت‌وگوی تلفنی تاریخی اوباما و حسن روحانی، و مذاکرات اتمی که هنوز در اتریش در جریان است می‌رسد.

در این گزارش همچنین کل تحریم‌های یک‌جانبه ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی به طور خلاصه تشریح شده است.

این گزارش را در فایل پیوست، مطالعه کنید.

 

 

تماس با ما

جهت ارتباط با مدیریت، ارسال انتقادات و پیشنهادات و نیز ارسال مقالات و اخبار حوزه سیاست گذاری می توانید با نشانی الکترونیکی زیر تماس حاصل فرمایید .

info@ippra.com

ایپرا تلاش خواهد کرد، در کمترین زمان، به مکاتبات شما پاسخ داده و ترتیب اثر دهد.

درباره ما

 تارنمای «تجزیه و تحلیل سیاست گذاری عمومی» (ایپرا/Ippra) پایگاهی تخصصی است جهت استفاده اساتید، دانشجویان و علاقه مندان حوزه سیاست گذاری عمومی که با هدف توسعه و ترویج گرایشات سیاست گذاری در حوزه فرهنگ، سلامت، علم، صنعت و تجارت فعالیت می کند. در این نشانی اینترنتی می توانید خبرهای سیاست گذاری داخل و خارج از کشور را دنبال و نیز مقالاتی در زمینه بهترین نمونه های سیاست گذاری ایران و سایر نقاط جهان را، مطالعه کنید. ایپرا همچنین، برگزاری دوره های آموزشی و پژوهشی، کلاس ها و مجموعه های کارگاهی مرتبط با این حوزه را برای ادارات، سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی تضمین می کند.